Articolele mele din RedUTA

Gio&Mister

Gio & Mister (sau istoria unei fundaţii noi)

 

 

 

Acum îmi pare că era cândva de demult. La club era dezastru: datorii imense, clubul nu avea nici finanţator, nici conducere, nici conducere tehnică, nici jucători. Nimic.

Mai rău (incredibil, ce poate fi mai rău?), în jurul clubului se duceau adevărate războaie. Cine e de vină? Cine are dreptul să decidă în club? Cine e mai tare-n brand? Plus scenarii halucinante in care UTA fuziona cu Gloria!

 

Vă amintiţi? Vă amintiţi de perioada în care înscrierea în liga a 4-a era singurul plan concret? Vă amintiţi acuma, când vorbiţi de promovare, de viitor, de o grămadă de meciuri fără înfrângere, acuma când UTA face superbe acţiuni de promovare în şcoli… vă amintiţi de perioada aia neagră???

E foarte important să nu uităm acea perioadă. Să învăţăm lecţia acelor clipe sinistre şi să nu mai ajungem acolo!

Dar despre altceva vreau să scriu.

 

Ce s-a întâmplat? Ce s-a întâmplat între timp de s-a ajuns aici pornind de la cea mai neagră perioadă din istoria clubului?

 

Aş spune … nimic spectaculos. Administraţia locala a decis să ajute echipa, comunitatea locală la fel, clubul are conducere administrativă şi tehnică, are jucători, are suporteri minunaţi.

Are viitor! Lucruri normale, nu?

Dar trecerea asta spre normalitate a avut 2 elemente catalizatoare, doua elemente esenţiale: preşedintele Gio şi antrenorul Popa.

Deşi… mai degraba unul: Gio&Mister!

 

„Da’ ce mare lucru au făcut ăştia doi, dom’le? Un italian ce s-o ajuns cu un hoteluţ şi un antrenor încăpăţânat si cu gura mare! Lasă-mă domnule în pace!”

Vi se pare cunoscut citatul? Puteţi să-l auziţi peste tot, inclusiv în tribunele stadionului.

 

Da, Gio are mica lui afacere. Nu învârte bani ca Borcea, Iancu, Becali. Dar a gestionat o situaţie de-a dreptul imposibila. Clubul mai are puţine datorii, finanţare există. Dar, cel mai important, clubul are o structură de cost foarte bună! Cheltuielile au fost reduse, salariile sunt de bun simţ şi am scăpat de nişte datorii imense. Aceasta structură de cost e extrem de importantă. Clubul este acum cu adevărat interesant pentru un finanţator.

 

Da, Popa e, de multe ori, enervant. Guraliv (of, declaraţia aia cu Gloria!), conflictual, încăpăţânat, Mister nu e cea mai populară persoană. Dar a creat o structură tehnică foarte buna. Avem o echipă tânără, disciplinată, formată în mare parte din arădeni. Plus antrenori secunzi în aceeaşi idee. Această structură tehnică este extrem de valoroasă pentru că are viitor. Are perspective.

 

Şi astfel ajungem la sinteza realizării lui Gio&Mister: UTA are acum o fundaţie! Atât pe plan tehnic cît şi organizatoric. Asta e diferenţa (enormă) faţă de precedentele „reconstrucţii” de la club: Dacă până acum ba era vopsit gardul, ba era făcut un acoperiş sclipitor, acuma avem o FUNDAŢIE!

Uitaţi-vă atent la UTA de azi! Nu veţi vedea nici gradul vopsit al „modelului Barcelona”, nici acoperişul superb al echipei lui Mara şi Lăcătuş! Veţi vedea un lucru simplu, deloc spectaculos, dar solid: o fundaţie!

 

Mulţi au contribuit la această realizare. Departe de mine gândul de a minimaliza eforturile lor. Dar pe ea, pe aceasta frumoasă fundaţie scrie atât: Gio&Mister!

 

 

 

 

P.S.: Nu ştiu ce se va construi pe această fundaţie. Poate un palat. Poate o vilă. Poate o coşmelie. Poate nimic. Dar ştiu că se poate construi pe ea. Şi da, e posibil să se construiască ceva frumos fără Gio şi fără Mister. Iar dacă se va întâmpla asta, dacă in viitor UTA va străluci fără cei doi, eu le transmit să nu fie trişti: Pentru că UTA s-ar putea dovedi cea mai de succes afacere clădită vreodată Gio şi cea mai de succes echipă construită vreodată de Mister!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s