Politică

România între 2 tururi de scrutin

Este marţi, 24.11.2009. S-au „afişat” rezultatele la alegerile pentru Preşedinte. Va fi un tur secund in care se vor confrunta Traian Băsescu si Mircea Geoană.

Se pot face multe analize relativ la orientarea politică a celor doi, la posibilele alianţe electorale, la posibilul impact al acestui vot asupra viitorului ţării.

Dar n-are rost! Analizele politice pur şi simplu nu-şi au rostul în acest moment!

Votul de peste 2 săptămâmi este unul de raportare la Traian Băsescu. Pur şi simplu unii vor neapărat să continue cu el iar alţii nu-l mai vor nici în ruptul capului. Sigur, mai sunt şi cei complet dezinteresaţi, adică aproape 50% din cei cu drept de vot.

Vom auzi multe argumente în favoarea şi împotriva celor 2 candidaţi în zilele următoare. Dar va fi vorbărie goală, oamenii sunt deja decişi dacă şi ce să voteze. Şi nici nu-şi vor mai schimba opinia. Pentru că pur şi simplu nu există cale de mijloc sau mediere între „pentru” şi „împotrivă” şi, după cum spuneam, despre asta e vorba la aceste alegeri.

Şi atunci? Păi niciun sfat nu-şi are locul în această situaţie.

Dar e păcat că în România anului 2009 un om, fie el şi Preşedinte, are puterea de a diviza ţara în asemenea hal! Dar să fim optimişti: e probabil ultima dată când se mai întâmplă aşa ceva. E totuşi 2009, adică au trecut cei 20 de ani prezişi de Silviu Brucan…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s