Filme

2012 – trebuie văzut

Nu, nu e un film valoros. Nu are nici măcar o distribuţie deosebită (excepţie Woody Harrelson, delicios). Chiar şi punctul său forte, trucajele, par uneori să fi fost făcute cu gândul la economii bugetare.

Dar e un film pe care-l recomand. Trebuie văzut. Şi asta cât mai repede, până mai ţine „moda” cu sfârşitul lumii în 2012 conform cu interpretarea calendarului mayaş. Paranteză: conform cu unii „cercetători”, calendarul mayaş ar prezenta un „sfârşit de eră” în anul 2012, marcat de o intensificare a activtăţii solare.

Filmul are toate ingredientele unui film despre sfârşitul lumii: o descoperire făcută întâmplător de un om de ştiinţă dintr-o ţară mai puţin dezvoltată (India), un complot internaţional pentru a păstra secretă această descoperire, o accelerare neprevăzută a evenimentelor însoţită de panică, un personaj din afara complotului care prin propriile forţe reuşeşte sa se salveze pe el si familia lui. Totul se încheie printr-un gest de mare umanitate a celor „mari”, un peisaj superb şi un mesaj de speranţă pentru viitor. Totul „asezonat” cu efecte speciale tari. Ce mai, o reţetă de succes! Dar atât de „clasică”, încât ai senzaţia că filmul e cam lung. Remarc o osteneală de a da un aspect real filmului: preşedintele SUA este negru, cancelarul german este o femeie etc. Foarte bine!

În plus, filmul acesta e american până-n măduva oaselor şi asta îi dă o latură… umoristică:

– din toţi bogataşii, doar cel est-european (ucrainian) e gras. În plus are o amantă tânără pe care a pus-o să-şi mărească sânii şi care-l înşală cu bodyguard-ul

– americanii conduc „afacerea”: chiar şi când au rămas fără conducător (nici preşedintele şi nici vicele nu s-au salvat), tot ei convoacă şedinţe cu ceilalţi şefi de guverne, tot ei propun schimbări, tot ei iau decizii

– Gordon moare la sfârşit. Obligatoriu, era prea complicat să rămână 2 candidaţi la aceeaşi femeie…

 

Şi în final partea cea mai haioasă: V-aţi gândit vreodată ce s-ar intâmpla daca din toata omenirea asta ar rămâne doar câteva mii de oameni, toţi bogătaşi, politicieni şi savanţi? Ar putea ei sa o ia de la început si să refacă lumea? Păi care din ei or să lucreze pământul, or să construiasca adăposturi, o să vâneze animale???

Se pare că regizorul a avut şi asta în vedere: la sfârşit se hotărăsc să ia cu ei şi pe muncitorii chinezi iar apoi aflăm ca singurul continent care a supravieţuit este… Africa! Da, avem chinezi şi negrii să lucreze pentru bogătaşi si politicieni. Clar va fi o lume mai bună decât acum!

Reclame

Un gând despre „2012 – trebuie văzut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s