Echipa mea!

Purece şi Jandarmeria bagă UTA în criză

Cumplit final de tur pentru UTA!
Ce multe se pot schimba într-o zi! Sâmbătă (05.12.09) pe la prânz era senin, era frumos. Aşteptam meciul ce urma să ne aducă pe primul loc la finalul unui tur superb, un tur de campionat în care UTA renăştea parcă mai frumoasă ca oricând!

A urmat minutul 70 al meciului. Penalty pentru noi! Inexplicabil, Purece, un junior intrat pe teren de 10 minute ia mingea în mână şi se duce să execute. O face cu o totală superficialitate, o „scăriţă” executată prost, apărată fără nicio problemă de portarul advers! Jocul se încheie, 0-0, UTA cade pe locul secund. Vestiarul e dezbinat între cei ce îl acuză pe Purece şi cei ce vor să-l apere. Batin, dezamăgit, nu mai vrea să continue şi în retur cu UTA. Popa simte că e cazul să se preocupe mai mult de sănătatea proprie şi să renunţe la UTA. Unitatea grupului tehnic (jucători + antrenori) este efectiv dinamitată de execuţia lui Purece!

Dar ce e mai rău e doar pe cale să înceapă!

Afară, în tribune şi pe teren are loc ceva incredibil. Fără a avea permisiune, jandarmii intră si îi agresează pe suporteri. Sub pretextul percheziţionării unei plase, împart lovituri în toate direcţile. Un jandarm loveşte cu ură, „T-ul” bastonului său pocneşte sinistru pe capul unui suporter, acesta se prăbuşeşte şi rămâne nemişcat într-o baltă de sânge! Jandarmii părăsesc stadionul fără cel mai mic gest de a da ajutor celui căzut! Suporterii îngroziţi intră pe teren şi cer intervenţia ambulanţei.

Între timp, jandarmii se regrupează şi reintră pe stadion tot fără vreo aprobare dar în număr sporit si loviturile reîncep! Un om care doar stă şi filmează este lovit cu bastonul în cap si gazat cu spray lacrimogen. Cade fără cunostinţă la pământ! Un suporter îi sare în ajutor şi încearcă să îngenuncheze lângă el. Un jandarm îl opreşte în timp ce colegul lui distruge aparatul celui căzut! Sunt atacaţi cu gaze lacrimogene inclusiv cei aflaţi lângă ambulanţă, chiar şi personalul ambulanţei e afectat.

În tot acest timp, conducerea clubului UTA sunt în birourile de lângă stadion. La 12 ore de la evenimente, comunicate relativ la acest incident au emis Suporter Club UTA si Jandarmeria. La clubul UTA e tăcere! O tăcere care riscă să provoace încă o dezbinare: între club şi suporteri!

Sâmbătă la prânz era senin şi frumos, se aştepta cu bucurie ultimul meci al unui superb tur de campionat.

Acum, 24 de ore mai târziu, clubul e sfâşiat. Neseriozitatea lui Purece şi acţiunea criminală a Jandarmeriei au pus sub semnul întrebării toată unitatea pe care s-a început această frumoasă reconstrucţie. Acum e doar dezbinare!

Vom şti oare să trecem peste acest moment? Dă-ne Doamne din înţelepciunea ta!

4 gânduri despre „Purece şi Jandarmeria bagă UTA în criză

 1. 🙂 cei din club sunt facuti pe ei de frica sa nu-l supere pe mandarin… probabil ca meszar va mai intocmi un comunicat in stilu-i caracteristic

  1. Cip, tare mă tem că, neprimind un răspuns clar despre ce au voie (sau nu) să scrie în comunicat, Gio&co vor da din colţ în colţ cu speranţa că timpul le rezolvă pe toate. Altfel spus, nu cred că vedem vreun comunicat de la club 😦

 2. „Neseriozitatea lui Purece şi acţiunea criminală a Jandarmeriei au pus sub semnul întrebării toată unitatea pe care s-a început această frumoasă reconstrucţie.”

  Nu as fi intrutotul deacord… Ce unitate e aia pe care bietul junior Purece reuseste sa o zguduie printr-o biata ratare penibila? La fel si cu jandarmii… nu trebuie sa existe nicio relatie de conditionalitate intre unitatea unui club si agresivitatea retarzilor jandarmi.

  Titlul pe care l-as fi dat eu: „UTA a fost si este in criza. Purece si Jandarmeria ne-au demonstrat” 😀

  1. Dani, „a pune sub semnul întrebării” nu e totuna cu „a zgudui”.

   Cu toate acestea… „gura păcătosului adevăr grăieşte”… într-adevăr, UTA ar trebui să treacă peste aceste 2 evenimente. Şi va trece. Ceea ce nu înseamnă că oameni din club sau din jurul clubului nu trebuie să înveţe din cele întâmplate.
   În special, faptul că jandarmii şi-au permis să intre nechemaţi pe stadion şi să aibe acel comportament animalic e un semnal extrem de serios la adresa conducerii clubului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s