Maşini

Adio Saab!

Un comunicat laconic a anunţat decizia General Motors (GM) de a opri activitatea mărcii Saab. Vânzările scăzuseră, firma înregistra pierderi, cumpărători care să preia marca nu au apărut (ultimele negocieri, cu olandezii de la Spyker n-au dus la niciun rezultat).
O decizie normală de business, nu-i aşa?

Ei bine, nu. Pentru mine nu. Poate că sunt nostalgic, dar Saab a fost totdeauna o marcă specială pentru mine. Mai altfel. Motorizările turbo, trecutul aviatic al companiei, designul deosebit (atât exterior cât şi interior), toate acestea erau însemnele unui automobil rasat. Saab a fost întotdeauna o maşină cu nenumărate calităţi care plusa şi cu o discreţie aş zice nobilă. O maşină pentru cunoscători…

Ghinionul Saab a fost GM. Americanii au preferat să-şi folosească banii pentru a nu vinde Opel şi au renunţat incredibil de uşor la Saab. De altfel, combinţia între calităţi şi discreţie e în contradicţie cu spiritul american.

Din păcate, GM nu s-a oprit doar la a pune Saab „în conservare”. Ca să scoată totuşi nişte bani, au vândut tehnologia modelelor 9-3 şi 9-5 la o firma chinezească! Astfel, vom avea „bucuria” de a vedea în curând nişte „chinezării” cu formă de Saab 9-3 şi 9-5. Groaznic. Nu cred ca Saab merita această batjocură „post mortem”. Dar … business is business, nu-i aşa?

Păcat…
Adio Saab!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s