Despre mine...

O slăbiciune: jocurile pe calculator

Cred că e timpul să dezvălui una din slăbiciunile mele: jocul pe calculator.

Nu, nu sunt un gamer în adevăratul sens al cuvântului. Nu sunt la zi cu ultimele jocuri, chiar aş fi categorisit ca novice într-o discuţie pe tema asta.
Şi totuşi… Şi totuşi am perioade în care pierd nepermis de mult timp în faţa unui joc pe PC. Şi recunosc că nu e bine 😦

Dar ce jocuri joc?
Ei bine, aş putea să le împart în 2 categorii: jocuri „de tip solitaire” şi jocuri de tip „civilisation”.
Mai trebuie să menţionez că joc doar jocuri „web based”. Nici nu dau bani să cumpăr jocuri şi nici nu mă chinui să descarc de pe torente.

La concret…

1.) Jocuri de tip „solitaire”: aici pun orice joc care nu cere cine ştie ce concentrare (spider solitaire e de departe cel mai complicat aici), care are o singură temă (subiect) şi o grafică cât mai simplă. E tipul de joc cu care pierd timpul când sunt obosit. Exceptînd „gama” solitaire, aici includ:
– jocul „cu brute”: ai un luptător (o brută) care poate lupta în fiecare zi cu 3 adversari (în prima zi ai 6 lupte). Luptătorul tău începe de la nivelul 1 şi câştigă experienţă cu fiecare confruntare. În timp, luptătorul trece la nivelul 2, 3, 4… şi primeşte arme şi talente noi. Luptele sunt automate, doar stai şi te uiţi ce face bruta ta. Pentru cine e curios, se poate înscrie fie la varianta franceză, la cea engleză sau la cea spaniolă. În principiu, puteţi avea 3 luptători de pe un PC (câte 3 pentru fiecare limbă)
– jocul „cu dinozauri”: ei, ăsta-i mai complicat :D. Dar povestea e mai frumoasă: ai 20.000 de „galbeni” cu care îţi poţi cumpăra un dinozaur care îşi începe „viaţa” în capitala ţării dinozaurilor. Primul lucru este să-ţi duci dinozaurul la Papy Joe care îi dă misiuni. Pe parcursul acestor misiuni, dinozaurul este obligat să confrunte duşmani. Evident, luptele îi vor aduce dinozaurului tău experienţă şi galbeni. Care galbeni îi vei folosi să cumperi alţi dinozauri. În timp, poţi să-ţi faci o echipă frumoasă :). Încearcă jocul aici, e varianta engleză. Jos ai steagurile pentru a juca variantele franceză, germană şi spaniolă.

2.) Jocuri de tip civilisation: sigur că nu se compară cu faimoasele jocuri ale lui Sid Meier. Dar mie-mi place ăsta. E în franceză dar e drăguţ şi mai simpluţ. Porneşti de la un sătuc şi încerci să ajungi rege! Modul în care îţi faci rost de resursele necesare dezvoltării este o idee simpatică. Atenţie însă la gestionarea resurselor, se termină repede!

În final, o poveste şi un sfat:
La începutul carierei mele profesionale aveam un coleg, Corneliu pe nume. Era din Reşiţa şi îşi avea familia acolo. În fiecare vineri se grăbea să plece de la lucru înainte de 18 să prindă trenul ca să ajungă la soţie şi la fetiţa lui. Îmi amintesc ca într-o luni şi-a cerut concediu pentru vineri după amiaza ca să ajungă mai degrabă la familie. Dar… a dat peste jocul Panzer General. Super interesant. Concediul i-a fost aprobat. Dar el a stat la servici toată după amiaza acelei vineri, şi seara, până la miezul nopţii jucînd jocul. La începutul săptămânii voise doar să-şi vadă mai repede familia. La sfârşitul săptămânii îl interesa mai mult un joc pe calculator…
Şi sfatul: nu lăsaţi jocul pe calculator să vă consume prea mult timp. Dacă vă ia mai mult de o oră pe zi, e momentul să vă analizaţi priorităţile 🙂

Reclame

4 gânduri despre „O slăbiciune: jocurile pe calculator

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s