Gânduri despre lume

România sub întunericul flăcării violete

O stranie dezbatere face zilele astea valuri în presa românească: a fost rezultatul alegerilor prezidenţiale influenţat de intervenţii parapsihologice – energetice – paranormale – radiestezice?
Faptele sunt următoarele: Mircea Geoană a sugerat că a fost „atacat energetic” în timpul campaniei electorale si mai ales în dezbaterea televizată cu Traian Băsescu, iar acest „atac” a folosit culoarea violet. Ziaristii s-au pus să sape şi au aflat că:
– în timpul respectivei dezbateri (dar şi cu alte ocazii) T. Băsescu a fost însoţit de un anume Aliodor Manolea
– în câteva ocazii, acest A. Manolea părea să aibe o poziţie importantă, el dînd ordine SPP-iştilor şi intervenind în probleme de organizare
– Aliodor Manolea are scrise câteva cărţi despre radiestezie, energetică umană, percepţii extrasenzoriale, influenţă distală etc.
– sotia lui A. Manolea este membră PD-L, mai mult, ea a primit chiar în timpul campaniei electorale postul de director în ITM – da, unul din posturile alea politice, calde, bine plătite şi fără bătăi de cap
Dar ziariştii aceştia au mai aflat ceva:
– A. Manolea a fost văzut acum 3-4 ani în preajma staff-ului PSD
Mai mult, atât PD-L, cât şi PSD şi SPP refuză să spună care este / a fost rolul acestui Manolea în scenele pozate sau filmate. „Nu-l cunosc, parcă l-am mai văzut, nu-i de la noi, întrebaţi dincolo” pare să fie răspunsul unanim.

Trăim într-o ţară în care peste 90% din populaţie se declară credincioasă. Creştină. O religie care respinge orice formă de vrăjitorie, de ghicire, de închinare la idoli (inclusiv la forme de credinţă păgâne).
Şi în această ţară, cele mai votate 2 partide (în speţă PD-L şi PSD) par să apeleze la personaje avînd preocupări neconforme cu dogmele creştine. Şi apelează la ei în momentele şi decizile cele mai importante. Şi îi răsplătesc pentru serviciile oferite! Chiar dacă în public se ruşinează de ei şi nu admit că-i cunosc!

E dur şi e grav. Pentru că, nu-i aşa?, cei care ne conduc ne reprezintă. Orice popor îşi are conducătorii pe care-i merită.

Pentru că acest „scandal” ne dă imaginea unei Românii orbecăind în întuneric. Da, cu mulţi oameni mergînd la biserică. Dar cu majoritatea dintre ei citind regulat horoscoape, temîndu-se de pisicile negre ieşite în cale şi aşteptînd cu groază zilele de 13, mai ales dacă pică vinerea…
O Românie creştină în declaraţii şi păgână în comportament, o Românie unde lucrurile sfinte nu sunt prilej de rugăciune ci speranţă de noroc, o Românie a ghicitoarelor şi dezlegătoarelor, o Românie acoperită de superstiţii şi eresuri.

O Românie sub întunericul flăcării violete…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s