Am vizitat

Veneţia – ziua 5 (ultima din păcate)

Deci duminică a fost plecarea, chiar dacă doar azi apuc să scriu despre asta (of, cum apar tot felul de probleme mâncătoare de timp în afara concediului).

Duminica a fost … înghesuială în Veneţia. Şi soare :). Străzile strâmte şi pline de oameni, magazinele cu măşti şi suveniruri, terasele, patiseriile şi restaurantele cu miesme îmbietoare de cafea, plăcinte şi peşte, turişti cu bagaje după ei zorind spre şi dinspre centru. Toate culorile, toate sunetele, toate limbile. Frumos, foarte frumos. Şi greu de descris în cuvinte.
Am trecut pe lângă gară. Impresionant! Nu, trenurile sunt trenuri „normale” nu circulă pe apă :). Dar toate uşile gării erau deschise şi un imens şuvoi de turişti se revărsa spre San Marco. O adevărată lavă umană.
Apoi drumul. Autobuz până la Treviso şi Wizz până la Timişoara. Un nou prilej de a admira această reuşită fantastică, de a propune un zbor Timişoara – Veneţia dus-întors la 80 de RON. Plus imaginea unei familii (britanice după accent) în care fetiţa şi-a pus părinţii să se joace cu ea un joc de ghicitori pe tot drumul cu autobuzul. Şi toţi zâmbeau şi se jucau frumos 🙂

Poze puteţi vedea aici (poze Veneţia).

Turism în Veneţia? Dacă da, cum?
Veneţia este, fără îndoială, o perlă a turismului. Merită vizitată, recomand aceasta din toată inima.
Dar cum?
Ei bine, prezenţa Wizz a adus Veneţia mai aproape de România ca niciodată. Referindu-mă strict la plecările din Timişoara, consider că o excursie duminică – miercuri sau miercuri – duminica este ideală. Ai nevoie de 3-4 zile pentru a te bucura de tot ce-ţi oferă acest superb oraş.
Cazare este pentru toate bugetele. Pentru că sunt destule localităţi lângă Veneţia de unde accesul (tren) e rapid şi ieftin. De altfel, majoritatea agenţiilor de turism din România propun cazări în afara Veneţiei pentru a „face” un preţ mai bun. Diferenţa de preţ? La acelaşi nivel de cazare, e de 3-4 ori mai ieftin în afara Veneţiei decât în zona San Marco. Merită să plăteşti diferenţa? Hmmm… greu de spus, bugetul ori îl ai ori nu. Pe perioada Carnavalului şi a lunii august, efortul de a ajunge din exterior până în centru e însă mare datorită numărului de turişti.
Pentru cei ce fac concediu în alte localităţi italiene, sau în Croaţia sau în Slovenia, veţi găsi oferte de vizitat Veneţia pe durata unei zile. Da, e frumos, dar nu veţi vedea tot. Orientaţi-vă spre excursii care includ un tur ghidat al Grand Canal. Veţi avea parte de o zi plină de istorie şi frumuseţe.
De asemenea, nu rataţi Palatul Dogilor. Intrarea nu e ieftină dar merită.

Una peste alta recomandarea mea merge spre o excursie de 3-4 zile în perioada primăverii. Nu rataţi Murano şi Burano. Şi … nu leneviţi, sunt multe de văzut, o să vă doară picioarele, dar nu risipiţi timpul în Veneţia. Sunt prea multe de vizitat 🙂
Apoi, în funcţie de buget adăugaţi la recomandarea de mai sus ingrediente cum ar fi: excursie pe perioada Carnavalului, cazare în oraş, cumpărat costum de carnaval (puteţi găsi ceva complet de la 20 de Euro şi până la sume… imense).

Şi, dacă vizitaţi Veneţia, nu uitaţi să fiţi bucuroşi şi mulţumitori ca aţi facut-o. Chiar dacă vă cam dor picioarele…

Reclame

Un gând despre „Veneţia – ziua 5 (ultima din păcate)

  1. Foarte frumoase sunt pozele facute in Venetia (mi-am salvat cateva:p),si foarte frumoasa a fost si calatoria voastra.As vrea si eu sa merg in excursie in frumoasa Venetie,dar…….cred ca trebuie sa astept sa mai treaca ceva vreme(vreo 7 luni) deoarece…….stiti voi…..nunta:D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s