Gânduri despre lume

Citatul zilei (3)

„Sunt conştient de faptul că nimic nu a lovit mai tare reputaţia europeană precum primirea României şi a Bulgariei în spaţiul comunitar”
Gunter Verheugen, comisar european

Reclame

2 gânduri despre „Citatul zilei (3)

 1. E frumos!
  Care reputatie oare?
  Asta e multumirea pentru „verticalitatea” noastra – sa nu ne miram de faptul ca suntem preshurile UE. Ma intreb oare daca parlamentarii europeni din partea Romaniei au avut vreo reactie la acest comentariu… Sau macar ministerul de externe.
  E clar ca dupa ce profita de noi ca si piata de desfacere, si au castigat prin noi accesul la zona Marii Negre si la resursele naturale din zona, sunt interesati sa ne mentina la nivelul de „stat problema” pentru a justifica permanent eventuale masuri punitive impotriva Romaniei.
  Cateva lucruri sunt clare pentru mine:
  – State „vechi” in UE ca si Spania, Grecia si Italia au probleme mai mari decat noi, iar daca li s-ar fi impus conditiile de aderare impuse Romaniei, nu stiu daca macar unul dintre ele ar fi fost azi in zona comunitara. Mai nou am auzit ca si Anglia risca sa aibe probleme economice serioase.
  – Intrarea noastra in UE aduce un plus la bugetul UE deoarece contributia noastra este mai mare decat fondurile atrase in Romania, in perioada 2007-2009. Ar trebui sa ne multumeasca!
  – „reputatia europeana” nu cred ca exista inca. Putem vorbi de reputatia Germaniei, Frantei, Angliei dar inca nu de cea europeana.
  – Avem si noi partea de merit in toata povestea asta: disperarea de a intra in UE indiferent de conditiile impuse, lipsa de reactie a reprezentantilor Romaniei la UE, starea economica precara indusa de traducerea ad-literam sau alteori pervertita a cerintelor la nivel de uniune europeana, etc.
  Cam atat, voi lasa si pe altii sa se desfasoare…

 2. care..reputatie….? din care razboi…mondial?…sau reputatia de acuma ..?…hmmm,..mai vedem…..sau,.daca ma gindesc..mai bine,..care spatiu european..care comunitate..?….dar haidem sa consideram.mai bine..spatiul ceresc,in care Dumnezeu vrea sa ne duca prin Isus Cristos…sa cautam,deci si sa ne straduim sa intram in Ierusalimul cel Nou..care este deja pregatit pentru toti cei care nu se rusineaza,ba mai mult care se lauda cu jertfa Domnului Isus…de la Golgota…..vino,Doamne mai repede,Maranata,Amin!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s