Politică

Turism şi învăţământ – doar o ciudată contradicţie?

Practic simultan, 2 persoane din conducerea ţării dau declaraţii relativ la 2 subiecte delicate: Turismul şi învăţământul.

Ministrul E. Udrea declară: „Este momentul să vindem toate unităţile de turism care mai sunt în proprietatea statului. Aceste unitaţi sunt foarte prost administrate”.

Preşedintele T. Băsescu declară: „Trebuie adoptată urgent noua Lege a Educaţiei Naţionale pentru că sistemul de educaţie din România este cel mai slab din toate ţarile UE”

Nu vreau să comentez conţinutul acestor afirmaţii. Deşi mi se pare complet aiurea să spui că turismul e la pământ după ce l-ai condus tot tu.
De asemenea, să spui că sistemul educaţional românesc e cel mai slab din Europa este nedrept şi jignitor. Chiar şi numai ţinînd cont de rezultatele la Olimpiadele Internaţionale ale liceenilor.

Dar ce mi s-a părut cu adevărat incredibil este contradicţia între cele 2 afirmaţii!
De ce contradicţie?
Pentru că ministrul Udrea spune că statul e un prost administrator, pe când Legea Educaţiei Naţionale recomandată de Preşedinte susţine tocmai întărirea rolului statului în învăţământ (spre ex. art.111, lit.a şi 112 care permite demiterea politică a rectorilor de Universităţi)!

Este sau nu statul un bun administrator? Pentru că e absurd să susţinem că e bun şi necesar într-o parte iar în alta e prost şi ineficient.

Să-mi fie iertată suspiciunea, dar singura explicaţie îmi pare faptul că în turism atracţia sunt banii ce se pot obţine prin privatizare iar în învăţământ atracţia e dată de controlul (şi împărţirea politică a) posturilor călduţe de rector…

Dezbateri sau … praf în ochi?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s