Fotbal · Politică

De ce nu trebuie Gigi Becali să-şi faca un cont pe facebook

Ieri (23.03) am urmărit o parte dintr-una din multele emisiuni de fotbal ce el găsim la TV. Partea pe care am vazut-o se referea la posibilul transfer a unui jucător de la Craiova la Steaua.
Au intrat în emisiunea respectivă şefii celor 2 cluburi (Mititelu respectiv Becali) cât şi jucătorul în cauză (Costea).

Emisiunea era de nivelul obişnuit pentru emisiunile de acest tip. Adică aiurea. Cu jurnalişti ahtiaţi să prindă o exclusivitate şi fericiţi că pot discuta cu patroni ai fotbalului mioritic. Cu un Mititelu obsedat de ideea că afacerile se fac pe ascuns. Cu un Costea care e… fotbalist. Nimic interesant, nimic nou sub soare.
Dar, în acest context o figură mai aparte a făcut-o tocmai Becali!
A reuşit să fie şi împăciuitor cu jurnaliştii cei insistenţi, a ironizat neaşteptat de fin obsesia lui Mititelu pentru secrete şi s-a comportat ocrotitor cu Costea.
Bineînţeles că a ornat totul cu binecunoscutul său hăhăit…

Şi mi-am adus aminte de ce spunea unul din verii săi impresari despre el: că Gigi Becali este de fapt un copil, că emoţional nu e matur. Şi că răbufnările lui sunt de fapt reacţii copilăroase în faţa provocărilor la care este supus.
După emisiunea de ieri tind să îi dau dreptate „vărului”.
Pentru că am ascultat un Gigi Becali aflat evident într-o dispoziţie bună şi liniştită. Iar faptul că nu a fost provocat prea mult (pentru că la provocări mici se apără cu faimosul său râs) l-a ajutat să fie … bun. Un copil de treabă. Chiar un copil care încet, încet se maturizează!

Pentru Gigi Becali banii au fost un mare ghinion.
L-au adus în centrul atenţiei publice într-un moment în care el nu era deloc pregătit de aşa ceva.
Şi astfel am ajuns să ne distrăm de momente gen „reparat Maybach-ul cu ranga” sau fuga cu valiza de bani după jucători, am ajuns să ne scârbim de unele reacţii ale sale (înjurături la telefon sau comportamentul faţă de Hagi), am ajuns să ne resemnăm la gândul persoanelor care ne reprezintă în Parlamentul European…

Dar iată că Gigi Becali pare să … crească. Să se maturizeze. Şi vedem că nu el, ci alţi conaţionali ne fac de râs în Parlamentul European. Şi vedem că nu el, ci alţi patroni de cluburi se comportă primitiv. Şamd.

Nu vreau să se creadă că-l laud pe Gigi Becali.
A făcut prea multe „nazbâtii” ca să se poată „scoate” cu un comportament decent la o emisiune sportivă.
Dar cred că este pe un drum bun. Cel de maturizare.

Şi din acest motiv, cred că nu e bine ca Gigi Becali să-şi facă un cont pe facebook. Pentru că încă nu e suficient de matur. Pentru că ar risca să-i placă şi să stea ore în şir pe facebook.
Şi facebook-ul e plin de riscuri pentru copii. Parodiind mesaje de pe pachete de ţigări, aş zice că „facebook dăunează grav maturizării”. Şi ar fi păcat ca Gigi Becali să se blocheze la stadiul de imatur…

4 gânduri despre „De ce nu trebuie Gigi Becali să-şi faca un cont pe facebook

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s