Despre mine...

Între Florii și Paște

Suntem în Săptămâna mare și așteptăm sărbătoarea Nașterii Domnului nostru.
Am trecut de Florii, ne-am bucurat alături de cei ce poartă nume de flori (cel puțin eu sunt binecuvântat cu multe „flori”), iar acum ne îndreptăm spre noaptea Învierii.

Dar hai sa vedem cum au arătat acele zile pe care le sărbătorim acuma…
Ziua de Florii, a intrării Domnului în Ierusalim:
„Şi când S-a apropiat de Ierusalim, spre coborâşul Muntelui Măslinilor, toată mulţimea ucenicilor, plină de bucurie, a început să laude pe Dumnezeu cu glas tare pentru toate minunile pe care le văzuseră.
Ei ziceau: „Binecuvântat este Împăratul care vine în Numele Domnului! Pace în cer şi slavă în locurile preaînalte!”
(Luca 19:37-38)

Și ziua Paștelor:
„Trecătorii îşi băteau joc de El, dădeau din cap
şi ziceau: „Tu, care strici Templul şi-l zideşti la loc în trei zile, mântuieşte-Te pe Tine însuţi! Dacă eşti Tu Fiul lui Dumnezeu, coboară-Te de pe cruce!”
Preoţii cei mai de seamă, împreună cu cărturarii şi bătrânii, îşi băteau şi ei joc de El şi ziceau:
„Pe alţii i-a mântuit, iar pe Sine nu Se poate mântui! Dacă este El Împăratul lui Israel, să Se coboare acum de pe cruce, şi vom crede în El!”
(Matei 27:39:42)

Ce diferență între cele două zile!
El a venit pentru poporul Său, dar poporul Său nu L-a primit.
Împăratul lor a venit smerit, călare pe un măgăruș. Dar ei așteptau un împărat războinic înarmat până-n dinți, călare pe un cal alb.
El a venit să aducă biruință veșnică asupra păcatului. Dar ei așteptau pe cineva care să le aducă biruință asupra romanilor și asupra altor popoare.
El a venit să-i împace cu Cel ce-i alesese. Dar ei așteptau ca Dumnezeul lor să facă voia lor.

Nu, ei nu L-au primit. Ci L-au trimis la moarte. Pentru că lucrările Lui, atât de minunate, nu corespundeau totuși cu dorințele lor.
Chiar așa, dacă tot e Dumnezeul nostru, al nostru da?, și mai e și atotputernic… de ce nu-i distruge pe dușmanii noștri? De ce nu-i face să îngenuncheze înaintea noastră, de ce nu ne dă puterea să facem ce vrem cu ei? De ce nu face sa-i subordonăm, să-i supunem voii noastre, să-i dominăm? Dacă tot ne promite moștenirea Împărășiei, de ce nu ne lasă să fim împărați, să ne slujească ceilalți?

„cel mai mare dintre voi să fie slujitorul vostru” a spus El. Iar ei L-au dat să fie omorât.

Acum, că sărbătorim și Floriile și Paștele, acum că nu mai avem printre noi niciun Fiu al lui Dumnezeu ca să-L răstignim, acum ce facem? Îl primim au ba? Îl ascultăm au ba? „cel mai mare dintre voi să fie slujitorul vostru”… chiar așa? Nu ajunge doar să luăm lumină?

Adu-Ți aminte de noi Doamne când vei veni întru Împărăția Ta!

Sărbători fericite!

Reclame

2 gânduri despre „Între Florii și Paște

  1. Asta cu „religia si logica nu se pupa” este o neintelegere. Sa ma explic: unui copil i se pare ca luna lumineaza… si ce altceva mai logic cand stai noaptea afara? Sigur, odata ce omul invata cum e cu soarele care de fapt lumineaza luna si noi aia vedem noaptea pe cer, logica se schimba…
   Ce vreau sa spun este ca profunzimea unor cunostinte schimba inclusiv perceptia asupa logicii unor fapte / evenimente / fenomene (nu vrau sa vorbesc de „ilogica” teorie a relativitatii samd.)

   Ramane ca nu se poate spune cu siguranta ca religia (de fapt credinta) si logica nu se pupa. Intrebarea este „cata cunoastere in credinta avem nevoie pentru ca sa vedem logica din ea?”
   Sau, altfel spus, blogul meu e crestin dar are in el elemente din logica ce vine din cunoasterea lui Dumnezeu (asa putina cum e cunoasterea mea a vietii cu Domnul).

   Sper ca am raspuns … logic 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s