Politică

Blitzkrieg!

Vara aceasta aduce ceva nou în politichia dâmboviţeană: blitzkirieg-ul. Sau, mai pre limba noastră, război fulger.

Că există de ani buni război în societatea şi în politica românească nu cred că este un secret pentru nimeni. Din 1990 încoace asistăm la aceleaşi lupte, la aceleaşi minciuni, la aceleaşi manipulări, la aceleaşi alianţe făcute şi desfăcute, la aceleaşi înţelegeri pecetluitie şi rapid călcate, la aceleaşi prietenii care se transformă în trădări şi invers.

O vreme, regulile păreau simple: cel ce câştigă îşi arogă dreptul de a-şi pune acoliţii în locurile pe unde trec bani şi putere şi se înfruptă liniştiţi vreo 4 ani.

A venit însă o mare schimbare în acest peisaj.
Şi pentru că orice schimbare majoră trebuie să poarte un nume, ea s-a numit Traian Băsescu.
Pentru Traian Băsescu războiul nu are nici pauze şi nici limite. Chiar şi după ce a preluat puterea, el a refuzat perioada de linişte. Chiar dacă „ai lui” se instalaseră comod în funcţiile dorite, asta nu era de ajuns pentru bătrânul lup de mare.

Adversarul nu trebuie doar înfrânt. Adversarul trebuie distrus, desfiinţat. Pentru că nu există decât 2 caqtegorii de oameni: slujitorii cei ascultători şi cei care trebuiesc să dispară. Aşa o fi pe mare, nu ştiu. Sau poate că această concepţie provine din alte surse, mai patologice. Nu ştiu.
Ştiu însă că a început un război la nivel naţional. Anticomunişti împotriva comuniştilor, cei de dreapta împotriva celor de stânga, muncitorii cinstiţi împotriva pensionarilor şi a altor categorii de asistaţi sociali, cei de la privat împotriva celor de la stat.
Şi, mai ales, toţi „ai lui Băsescu” împotriva „celorlalţi”.
Atacuri, şicane, minciuni, dosare, tensiune permanentă… orice mijloc era permis.

Ţara sărăcea, ţara intra în criză, ţara se săturase de scandaluri, dar EL nu se oprea! Pentru că mai putea! Pentru că încă mai existau ne-slujitori, pentru că … pentru că nu ştie să facă altceva?
Era impresionant să-l vezi cum pleca la lupta în fiecare zi!
Atât de impresionant că madama politicii româneşti şi-a ridicat sfioasă ochii plini de admiraţie spre marele cârmaci şi a exclamat de sub claia blondă „e un adevărat monstru sacru al politicii româneşti!”
Mda…

Dar iată că vara anului 2012 aduce cu sine o schimbare neaşteptată!
Cel ce a ridicat sabia se vede ameninţat de sabie!
Cel ce a ridicat scandalul şi cearta, lupta şi dezbinarea la nivel de normalitate a politicii româneşti se vede el însuşi atacat!
Şi iată că, de data aceasta, adversarii refuză să poarte războiul „pe apele lui” ci vin cu o strategie nouă!
Iar această strategie nu poate fi numită mai bine decât „blitzkrieg”!

Pentru cei ce nu cunosc istoria celui de+al doilea război mondial le reamintesc că Germania a cucerit practic întreaga Europă bazându-se pe conceptul de Blitzkrieg (război fulger în germană): au atacat şi cucerit rapid toate punctele strategice, neoprind lupta până când nu ocupasera practic întreaga Europă.

Pe un model similar, USL a retezat într-o singură zi cele mai importante 3 propte ale lui Traian Băsescu: Avocatul Poporului, conducerea Senatului şi conducerea Camerei Deputaţilor.
Sigur că schimbări similare avuseseră loc şi în trecut.
După cum ziceam, devenise o cutumă ca formaţiunea politică învingătoare la alegeri să îşi pună oamenii în toate poziţiile cheie.
Nicicând însă acest proces nu s-a desfăşurat atât de rapid încât tabăra adversă să nu mai apuce să zică nci „pâs”!

Iar războiul nu este încă terminat!
Pentru că noua putere politică doreşte să îndepărteze pe însuşi artizanul acestor nesfârşite războaie, pe monstrul sacru Traian Băsescu. Şi totul în acelaşi ritm rapid.
Surprinşi şi dezorganizaţi, oamenii preşedintelui par să nu ştie să reacţioneze.
Ei, „lorzii războiului”, nu sunt obişnuiţi cu această nouă abordare!
Aşa că, deocamdată, nu au găsit altceva decât trimiterea unor mesaje despre lovituri de stat şi ameninţări ale democraţiei.
Mesaje pe care le-au trimis atât poporului român dar şi tuturor instituţiilor europene.
Mesaje inutile dealtfel…

Pentru că poporul român arată din nou maturitate şi refuză să se implice într-un război care nu e al lor.
Pentru că poporul român s-a săturat de nesfâşitele scandaluri care rămân cele mai importante „produse” ale clasei politice româneşti.
Pentru că, până la urmă, poporul român este TOTAL INDIFERENT faţă de rezultatul acestui război. Oricine pierde, o merită pe deplin!

Personal mă declar în aceeaşi tabără.
A celor total dezinteresaţi de acest război care, repet, nu are nicio legătură cu nevoile poporului român.
De aceea, mai important decât rezultatul acestui război, mai interesant mi s-a părut această nouă strategie. De cucerire rapidă a bastioanelor încă deţinute de puterea adversă.
Nu ştiu cine este în spatele acestei strategii.
Ţinând cont că USL a fost mai mereu cu un pas în urma lui TB ani de-a rândul, pot presupune că la schimbare a contribuit cineva mai nou venit în rândurile lor. Şi gândul îmi zboară la Sorin Frunzăverde.
Dar poate că mă înşel.
Cert este că situaţia s-a schimbat. Rapid şi dramatic.
Traian Băsescu părea stăpân pe situaţie. Începuse lupta în stilul său obişnuit. Atacuri permanente, cât mai multe fronturi deschise (arestări şi tentative de suicid, plagiate la doctorat, reprezentare la Consiliul Europei etc).
Dar, brusc, totul se schimbă!
Atât de brusc că şansele par acum mult mai mari în favoarea „celorlalţi”. Care păreau victime sigura înaintea „monstrului”.

Foarte interesant!
Blitzkrieg!
Foarte interesant şi de privit cu detaşare!
În acest război nicio victimă nu e de compătimit!

Dă Doamne să fie bine pentru români!

Reclame

30 de gânduri despre „Blitzkrieg!

  1. Corect, in orice razboi exista victime din partea combatantilor precum si victime colaterale.
   Cand se lupta clasa politica, victima colaterala este poporul roman.
   De aia imi place ca e blitzkrieg! Cu cat se termina mai iute, cu atat sufera poporul mai putin.
   Daca se continua hartuiala din ultimii 10 ani am fi trait o inrautatire mai lenta e drept, dar continua si fara scapare…

 1. „Personal mă declar în aceeaşi tabără. A celor total dezinteresaţi de acest război”
  Haide mai Vasile, ca ma faci sa plang…. Dupa ce jumate de articol „il lauzi” pe Basescu si PDL-ul???
  Ma mir insa ca ajungi sa scrii la sfarsit cu „Dă Doamne”… Asa mare sa fie deceptia ta cu privire la USL?
  PS: „Sigur că schimbări similare avuseseră loc şi în trecut” Asa e! spune-mi te rog cand PDL sau Basescu (ca despre el e vorba, din dragoste) a incalcat intr-o singura zi, 3 articole din Constituţie, 4 articole de lege şi 2 decizii ale CCR
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/romania-trezeste-te-990238.html
  A! Sau poate te referi la 1946-47 cand intradevar evenimentele de atunci seamana picatura cu cele de azi. Doar ca atunci totul s-a incheiat in 30 decembrie, dupa o „depolitizare” de 2 ani a institutiilor
  http://www.lege-online.ro/lr-LEGE-363-1947-%2819339%29.html

  PS: cum era povestea aia cu plagiatul si pozitia de PM? sti proverbul cu „Cine fura azi un ou… maine va fura un bou” Probabil ca de ieri se traduce „Cine fura azi un text… maine da lovitura de stat…”

  1. In ce priveste PDL-ul, iti spun cu mana pe inima ca daca la prezidentiale ar candida Boc si Antonescu, eu l-as vota pe Boc.
   Asta una la mana.
   Doi la mana, faptul ca Ponta a plagiat acum o gramada de ani este intr-adevar regretabil dar mult mai vinovat mi se pare un partid al carui reprezentant masluieste numaratoarea voturilor in Camera Deputatilor. Si cei care atunci au inchis ochii acuma sar pe plagiatul lui Ponta???
   Trei la mana, sunt de acord ca, din pricina acelui plagiat, Ponta sa demisioneze. Doar ca dupa plecarea lui Basescu. Problemele trebuiesc rezolvate in ordinea importantei.
   In al patrulea rand, PDL este la ora actuala o mult mai mare deceptie decat USL. Si acest lucru s-a vazut la alegerile locale, e evident ca nu e doar parerea mea.

   Si in final: trebuie sa recunosti ca blitzkrieg-ul asta e tare de tot! 😉

   1. 2. ca tot vorbim de inchisul ochilor
    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-7891411-video-cum-este-folosita-metoda-votare-anastase-ani-zile-zeci-legi-suspecte-frauda-vot.htm
    http://www.ziare.com/roberta-anastase/presedinte-camera-deputatilor/roberta-anastase-adevarul-despre-votul-la-legea-pensiilor-1089166
    3. E misto” Eu fur dar plec cu tine de manuta din firma… hai ca-ti explica catavencii cum e cu problema
    http://www.academiacatavencu.info/actualitate/sase-motive-pentru-care-ponta-nu-demisioneaza-decat-cu-basescu.html
    PS: problemele trebuiesc rezolvate LEGAL. Asta e diferenta dintre democratie si dictatura… Cand se calca pe langa, la un asemenea nivel e lovitura de stat, oricare ar fii motivul…

   2. „Unde este ilegalitatea comisa pana acum” ??? – sper ca e o gluma afirmatia asta! Ti-am dat un link, stiu e basist, dar il cunosti si tu pe varu’ Goagal…
    Schimbarea unui presedinte de camera se face in niste etape… poate le studiezi singur si mai scrii un alt articol despre etapele parcurse si cum au fost ele in conformitate cu Legea, regulamentul camerelor sau hotararile CCR…

 2. Cred ca nu ne „uitam” la aceeasi Romanie. Ce legatura are Basescu cu plagiatul lui Ponta? I-a scris Basescu lucrarea de doctorat ca sa-l poate compromite mai apoi? Sau CV-ul? A inscenat Basescu sinuciderea lui Nastase ca sa scape de inchisoare?
  Regasesc cu uimire si amaraciune retorica voiculesciana de pe antene in textul tau.

  Toate institutiile statului au fost aservite intereselor personale ale membrilor partidului unic USL, televiziunea, radioul si in scurt timp Justitia si Presedintia. USL+PC au instaurat o dictatura a mediocritatii in care furtul si minciuna sunt incurajate si privite ca fiind firesti iar elitele sunt blamate si marginalizate. Cam 90% din romani sunt fericiti cu rasturnarea asta de situatie. Daca nu-l impuscau era sansa lui Ceausescu sa revina in forta.

  1. Nu are nicio legatura Basescu cu plagiatul lui Ponta. Dar cu scoaterea la lumina a problemei cat si cu mediatizarea ei – eu zic ca are.

   Cat despre coincidenta intre textul meu si „retorica voiculesciana” gasesc foarte interesanta remarca ta. Si asta pentru ca de ani buni eu urmaresc doar programe de filme si sport, iar stirile le citesc mai ales de pe hotnews (care e departe de a fi „voiculescian”). Plus ca ma uit cum traiesc oamenii…
   Si daca astfel am ajuns la aceleasi concluzii ca unele televiziuni „voiculesciene” … oare nu inseamna ca ei spun si adevaruri? Desi sunt convins ca si mint la greu…

   Iar Romania la care ma uit e cea care a votat la locale. O Romanie satula de scandaluri permanente. O Romanie preocupata de cum va fi recolta mai mult decat de bataliile clasei politice.

   Cat despre „elitele marginalizate” n-are rost sa vorbim. Marginalizate sunt elitele care aleg sa serveasca interese politice. Auto-marginalizate ca sa fiu mai precis.
   Nu poti fi „elita” si sa slujesti neconditionat lui Ceausescu, lui Iliescu, lui Nastase sau lui Basescu. Elitele nu au ce cauta langa astfel de oameni.
   Parerea mea…

 3. Nu vad problema in a scoate la iveala o ilegalitate. Nu inteleg de ce tie ti se pare ciudat…
  Romania nu e preocupata de nimic, din pacate. Ea doar raspunde la manipulari. E trista realitate.
  Eu vad un USL facand orice pentru a pune mana pe putere si bani. Tu ce vezi? Cine sunt cei care fac scandalul? Pe cat facem pariu ca, in prima zi ca presedinte, Crin o sa-l gratieze pe Nastase?
  Tu nu vezi ca oricine nu canta in struna lui Voiculescu(Ponta&Crin) e etichetat ca fiind „basescian”? Daca semnalezi un derapaj de la valorile democratice, o ilegalitate, ceva sa aduca atingere intereselor personale ale membrilor USL urgent ajungi in gura antenelor/realitatea/protv/prima(+ziare aferente) si te termina.
  Probabil ca elitelor le-ar sta mai bine langa pseudo-lideri ca Ponta sau Antonescu care nu-s capabili sa traseze o ideologie clara de partid sau sa-si tehnoredacteze corect o lucrare academica. Scuze dar o sa aleg mereu tabara Plesu+Patapievici+Liiceanu+Ionel Haiduc si nu Gadea+Ciutacu+Badea chiar daca 90% din romani ii urasc si ii eticheteaza ca „oamenii lui Base”.
  Daca lucrurile continua asa, Romania o sa fie suspendata din UE din cauza „constitutionalitatii” actiunilor USL si asta pentru ca „europenii” mai si gandesc, au cultura democratiei si … nu se uita la antene. Ma duc sa-mi fac pasaport!

  1. Tin pariul cu gratierea lui Nastase. Daca parlamentul il suspenda pe Basescu, din chiar urmatoarea zi Crin ar avea dreptul sa-l gratieze pe Nastase. Daca o face, promit sa nu-l votez niciodata pe Crin si nici sa votez la referendum pentru demiterea lui Basescu (n-o sa particip in acest caz). Daca insa Crin nu da gratierea in toata perioada interimatului… accepti tu sa nu te duci sa votezi impotriva demiterii lui Base? Nu-ti cer sa votezi pentru demitere ci doar sa nu te duci la vot.
   Tinem acest pariu?

   Apoi, nu cred in suspendarea din UE. Declaratiile (razlete totusi) ale unor parlamenari europeni sunt ca urmare a plangerilor oficiale ale PDL cat si a surprinderii fata de viteza cu care a actionat USL. Dar poate ma insel. Caz in care o voi recunoaste. Pentru ca nu voi vota la parlamentare un partid / alianta care ne duce la sanctiuni europene. Asta e inca o promisiune pe care o fac.

   Cat despre manipulari… de ce crezi tu ca atunci cand voteaza cu USL romanii sunt manipulati iar cand voteaza cu PDL (sau cu Basescu) sunt inteligenti, europeni, anticomunisti? Eu personal tocmai de acste „impartiri” m-am saturat. Pentru ca, de cand e Basescu, numai impartiri in poporul roman vad. M-am saturat de dezbinari. Si, mai ales, de dezbinatori.

   Patapievici e un om cu o inteligenta deosebita. Ma intreb ce-l determina pe un astfel de om sa ia o pozitie fatis partizana intr-o disputa politica FARA INSEMNATATE? Si nu-mi spune ca Romania se afla acuma la un punct de cotitura, ca riscam sa fim aruncati in bezna comunista si alte lucruri. Nu e adevarat. Indiferent ce o sa iasa din razboiul asta, mari schimbari pentru viata romanilor n-or sa fie. Si nici dictatura. Dar macar o parte din clasa politica actuala va dispare… Ceea ce e bine.

   De aceea mie, acum, mi se pare mult mai interesanta noutatea acestui razboi fulger decat posibilele rezultate ale acestui razboi. Care inca nu s-a terminat…

   1. „Si nu-mi spune ca Romania se afla acuma la un punct de cotitura”… Sa fim seriosi!
    Constitutia Romaniei art 64.2 „Preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Senatului se aleg pe durata mandatului Camerelor”
    http://www.ccr.ro/default.aspx?page=laws/constitution
    Regulament Camera Deputatilor : Art26.3 „Revocarea preşedintelui Camerei Deputaţilor poate fi cerută de grupul parlamentar care l-a propus”
    http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=regcd1_1
    Regulamentul Senatului : „Art.39.1 – Preşedintele Senatului are următoarele atribuţii : a) convoacă Senatul în sesiuni ordinare şi extraordinare;”
    Decizia CCR14 nov2005
    http://www.ccr.ro/default.aspx?page=press/2005/14noiembrie
    Deci
    – vicepresedintele senatului convoaca sesiune extraordinara desii nu are atributii
    – USL schimba presedintele camerei desi PDL nu l-a revocat
    – avocatul poporului schimbat pentru ca a atacat la CCR OUG cu tranferul CCR conform atributiilor sale legale : MO.445 4Iulie2012/ http://www.avp.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=81&Itemid=66&lang=ro
    – modificarea atributiilor CCR prin OUG : M.O.445 4Iulie2012 / Constitutie: Art 115.1 „Parlamentul poate adopta o lege specială de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legilor organice”

    Desigur, si PDL si Basescu „s-a piasat” pe legi in 8 ani si probabil de asta au reusit sa-l schimbe pe Geoana abia dupa 2 ani si asta abia cand l-a revocat PSD-ul…. Si ce vremuri dictatoriale traiam! Acum in democratie ne aburim cu povesti de genul „Dormi linistit… FNI, pardon Ponta vegheaza pentru tine”
    Deci nu votati, nu participati…. misto gandire de intelectual!

   2. Din cate am inteles, Blaga a atacat in justitie schimbarea lui de la Senat.
    Hai sa lasam justita sa se pronunte asupra acestei decizii. Asa, fiecare parte gaseste un milion de explicatii prin care sa demonstreze ca are dreptate.

    Cat despre votul la un eventual referendum: eu nu voi vota niciodata pentru sprijinul lui Basescu. Niciodata.

    Cat despre punct de cotitura… da, poate fi. Dar numai in sens pozitiv!

   3. Pai da-mi tu varianta ta, argumentata – adica USL a facut asta bazat pe legea asta – articol, alineat, paragraf! Asta inseamna opinie! Totusi nu e filozofie aici, si suntem ingineri…
    „…despre punct de cotitura… da, poate fi. Dar numai in sens pozitiv!” Desigur asa a crezut bunicu’ in ’47 cand s-a implementat „vointa poporului” in sens „pozitiv” si a mai vazut alegeri „libere” dupa 40 de ani… Cel putin comunstii, cu toata armata rusa in spate, au „lucrat” doi ani pentru aceleasi rezultate…
    Din pacate, problema e bruta acum, admiti incalcarea legii deci aprobi implicit pe Ponta&USL sau NU si atunci esti cu Basescu… Nu mai ai de ales, din pricina modului de actiune… in ritmul asta nu mai ai sanse sa vezi alte alegeri in 2012…

   4. Ce articol, aliniat, eu mi-s inginer, nu jurist. Si nici politician. Dar refuz sa cred ca se pot face ilegalitati majore (a se citi lovituri de stat) in Europa anului 2012.
    Tot din acest motiv, din faptul ca ne aflam in Europa anului 2012, nu pot sa fac o comparatie cu 1947.

    Raman deci cu Europa 2012 si nu ma pronunt asupra legalitatii si raman cu poporul roman si respect rezultatele votului.
    Apropos, poate castiga Basescu la vot, nu?
    Crede-ma ca daca se intampla asta, daca pierde USL-ul aceasta batalie, n-o sa sufar nici 5 secunde…

 4. Simt in acest razboi al USL-ului,generic numit de tine „Blitz Krieg” superioritatea rasei ariene ( a USL) asupra tuturor;cu desfintarea opozantilor.
  Singura neconcordanta cu celebra rasa, e cea in numele careia se face acest razboi,anume in numele poporului.Popor puternic invocat in actiunile altei superioritati;rosii de data asta.De altfel citind istoria concluzia mea este, ca ce fac astia seamana mai mult cu instaurarea democratiei populare din ’46 in ritm de Blitz Krieg.

  1. Ah nu, nu vad nicio superioritate in USL.
   Actuala clasa politica romaneasca nu demonstreaza nimic superior. Intrevad insa niste sperante de schimbare.

   Ce voiam sa subliniez este doar noutatea vitezei cu care se petrec acuma lucrurile. Asta mi se pare nu „superior”, dar nou si interesant. Asa viteza in a prelua puterea n-am mai vazut.
   Daca e sa folosesc cuvantul „superioritate” pot vorbi doar de superioritatea acestei strategii. Precum si strategia militara a blitzkrieg-ului s-a dovedit, prin noutate si ingeniozitate, superioara. Ca strategie de lupta. Pentru ca ideile politice naziste sau clasa lor politica nu avea niciun element de superioritate. Dimpotriva…

   Cum am mai scris si in alt comentariu, cred ca nu se pot face niciun fel de paralele cu ce s-a intamplat inainte sau imediat dupa al 2-lea razboi mondial. Diferenta intre Europa de azi si cea de atunci este imensa.

   Ca si acum se fura, e adevarat. Deci ma pot astepta ca si guvernele urmatoare sa „prospere pe plan personal”. Dar libertatea „europeana” nu ne mai poate fi amenintata. Nu acum, nici asa si nici de actuala clasa politica.

   1. Am asteptat rezultatul „bataliei finale” ca sa pot sa-ti raspund.
    Din istoria recenta s-a demonstrat ca razboaiele nu au fost castigate niciodata in actiuni de tip “Blitz Krieg”.ci in campanii temeinice si cu o puternica logistica in spate.
    Acest “Blitz Krieg” incepe sa semene cu un razboi de transee in care nu va avea nimeni de castigat,cu atat mai putin poporul ( atat de mult invocat in zilele astea).De altfel idealurile politicienilor sunt total diferite de masa alegatorilor.Eu unul nu vad decat ura personala, razbunari si vendete;oamenii astepttand o viata mai buna,lucru greu de oferit la ora actuala de orice politician,indiferent de cum il cheama.
    Legat de ce spuneai tu,ca democratia la noi ca nu mai poate fi amenintata,permite-mi sa-mi exprim rezerve legate de onor clasa politica.Ajunge doar sa-i privesti si esti lamurit ca grozaviile comunismului au fost facute cu oameni ridicati din randul nostru.
    Pana la urma ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

   2. Rezultatul era de asteptat din momentul in care Orban a oprit maghiarii sa voteze.
    Partea proasta este ca acest rezultat care e super clar in defavoarea lui Basescu se combina cu o probabila anulare a lui.
    Si este o maaaaare naivitate sa credem ca toti cei ce nu au fost la vot sunt „pentru” Basescu. Spre exemplu eu nu am fost la vot…

    Vom avea deci pe de o parte un presedinte cu o sustinere populara minimalista si o opozitie populara majoritara. Pe de alta parte o coalitie politica cu sustinere populara solida dar care s-au facut de „cacao” in Europa. Partea proasta este ca aceste 2 „parti” nu pot lucra impreuna.
    Si asta mai ales datorita lui Basescu, un om bolnav dupa opinia mea, un om care imparte oamenii in 2 categorii: subalterni si dusmani.

    Una peste alta avem o situatie care am descris-o: o clasa politica sub nivelul electoratului.
    Asta o sa se rezolve in timp, dar nu e vorba de zile din pacate.

    Daca disparea Basescu, clasa politica tot slaba era dar macar aveam mai multa liniste.
    Asa avem si clasa politica slaba si perspectiva unei perioade in care disputele si dezbinarea se vor accentua.

    Asta este, mergem inainte.
    Doamne ajuta!

 5. Cat despre „Blitzkrieg”, cred ca stiu de ce iti place 🙂 Nu esti chiar ruda cu Von Mannstein, dar cred ca stiu in ce organizatie etnica si nu numai te-ar recruta unii daca s-ar repeta evenimentele de acum 70 de ani…

  1. Cred ca inca multi zeci de ani o strategie ce se bazeaza pe viteza si surprinderea adversarului va fi asemanata cu blitzkrieg-ul. Nu am ales datorita numelui acest topic pentru acest articol.
   Ci pentru ca am fost cel mai rapid din toti analistii in a vedea aceasta asemanare :))))))))))))))))
   Pfoai, cat sunt de bun! :))))))

 6. Da, faza cu analistu’ e tare! Acum sa surprinzi adversarul, poate fi intr-un mod placut sau neplacut 🙂 Si in afara de viteza, esentiala pentru blitz e concentrarea si mai ales coordonarea resurselor intr-o zona foarte ingusta!

  Plus initiativa la nivelul esaloanelor de jos, ca sa improvizeze constructiv si in timp real 🙂

  Acu’ eu nu i-as banui pe USL ca ar fi capabili de toate astea… Iar doar cu viteza, stii si tu cum e sa te pripesti 🙂

  Sa revenim la „subiect” – poza e de la bunicu’ ?

 7. „Impartirile” si diferentele sunt firesti. Unitatea „in cuget si simtiri” e o utopie cu iz totalitar dar este stiut ca poporul roman ii tolereaza prost pe cei „altfel” (ne-hetero, ne-ortodox, ne-antibase 😉 , etc.)
  Faci o confuzie legata de Patapievici. El nu l-a sustinut niciodata pe Basescu. Dar exista intre iei o apropiere de viziuni si opinii legate de sfera politica si sociala. E o diferenta subtila si totusi uriasa. Mai trebuie sa te gandesti ca elita intelectualilor care isi fac public dispretul si indignarea fata de USL n-au decat de pierdut din aceasta. Ceea ce nu se poate spune despre formatorii de opinie angajati direct sau indirect de Voiculescu.
  Corect, nu pot spune ca o sa fie dictatura. Ea a inceput deja. In nici o tara democratica Parlamentul/Guvernul n-ar fi indraznit sa castreze Justitia pe fata, incalcand grav legile si constitutia si in interese atat de evident personale (imacularea lui Nastase si Voiculescu, Ponta, Mang etc). Sau poate tu esti convins ca mascarada asta cu CCR, Avocatul Poporului, Comisia de Etica, CNATDCU, Monitorul Oficial, TVR, SRR este pur in interesul poporului roman.
  Stii ce, hai sa lasam pariurile si sa facem ce simtim ca e mai bine pentru tara. Tu sa votezi suspendarea lui Base ca sa nu mai fim „dezbinati”. Eu o sa votez impotriva celor care-mi care dovedesc zi de zi ca aschia nu sare departe de trunchi: urmasii lui Ceausescu, Iliescu si Nastase.

  1. Diferentele exista si vor exista intotdeauna. Dezbinarea este insa cu totul altceva.
   Dar ai dreptate, cel mai bine e ca fiecare sa faca dupa cum ii dicteaza constiinta. Oricum, schimbari de opinii (chiar radicale) au fost si vor mai fi. Nimeni nu e vaccinat impotriva lor. Important e ca toti sa ne dorim (permanent) ca romanii sa o duca tot mai bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s