Politică

Gânduri despre un referendum

Nu e niciodată simplu să-ţi găseşti o ocupaţie între 2 trenuri sau între 2 avioane. Cum mă găsesc şi eu aici pe aeroportul vienez.
Probabil că, şi pentru aceasta, s-a inventat blogging-ul 😀

Dar să intru în subiect…
Subiect care nu poate fi altul decât faimoasa dispută politică între cei ce au fost şi cei ce speră că vor fi.

Scriam acum câteva zile despre rapiditatea cu care PSD-ul condus de Ponta a „decapitat” principalele capete ale hidrei PDL-iste. Şi mai scriam atunci că acurateţea şi precizia cu care a lucrat PSD-ul în acele zile sugerează gândirea unei persoane cu capacităţi strategice mult superioare „echipei Ponta”.

De atunci, de la publicarea postului cu numele „Blitzkrieg” s-au întâmplat câteva chestii interesante!

Să încep a mă lauda un picuţ şi constat că la câteva zile distanţă, noţiunea de blitzkrieg a început să apară tot mai des în articole şi publicaţii cu referire la acele 2 zile în care au fost schimbaţi şi Avocatul Poporului şi şefii celor 2 camere. O mică satisfacţie a orgoliului de blogger 😛
Mai mult, alte articole au început să facă presupuneri despre „necunoscutul” care s-ar afla în spatele strategiei PSD.

No, gata cu lauda şi să trecem la ce s-a mai întâmplat pe scena politică după acele zile de … iureş.


În primul rând am asistat la ciocoismul PDL.
Văzând că pierd rapid puterea, văzând că majoritatea este de acord cu brusca rapida preluare a puterii de către PSD, ce au găsit de cuviinţă să facă???
Să trimită scrisori peste scrisori la toate comisiile şi comitetele Uniunii Europene plângându-se că în România e dictatură, e lovitură de stat, ce mai? e un dezastru şi războiul civil e la un pas.
Evident că au minţit.
Au minţit şi această minciună va costa credibilitatea României pe termen îndelungat.
Ca să nu mai vorbim de dispreţul pe care occidentalii l-au căpătat faţă de un popor ai cărui reprezentanţi se pârăsc unii pe alţii şi le cer lor să le dea înapoi puterea ce-o pierduseră prin incompetenţă şi hoţie.
Da, PDL au dat poporul român pe speranţa de a rămâne cu pârgii ale puterii în mână. Scârbos!

În al doilea rând, Ponta a confirmat prin acţiunile sale că superba strategie de blitzkrieg nu i-a aparţinut.
Şi a demonstrat asta risipind cam tot ce a câştigat în urma acelei rapide „cuceriri”.
Cum a risipit o victorie aşa mare?
Păi aşa, ca tot omul… a deschis gura şi a vorbit.
A vorbit aşa de „măiastru” că, în alte 2 zile, a reuşit să-şi pună în cap toată Europa. De fapt, pe şefii politici din majoritatea ţărilor UE.
Ah, ah, orgoliul ăsta cum merge mână în mână cu prostia!
Ponta, sigur pe faptul că blitzkrieg-ul lui era perfect constituţional (şi da, a fost perfect constituţional!) în loc să demonteze uşurel toate acuzele în discuţi calme cu reprezentanţii UE s-a gândit să le spună ceva de genul „băi proştilor, voi nu pricepeţi nimic! învăţaţi de la mine că io mi-s deştept”. Şi s-a nimerit ca prima persoană la care s-a găsit Ponta să-i transmită aşa un discurs prietenos, să fie taman Angela Merkel, cancelarul Germaniei, persoana spre care, printre altele, priveşte la ora actuală întreaga Europă cu speranţa salvării!
Maximă alegere în a-ţi alege adversarul! Mai ales că respectiva persoană nici nu ţinea neapărat să se lupte cu tine, Ponto!
Greşeală maximă şi PDL-ul a prins glas!

În al treilea rând ne aşteaptă un referendum!
Un referendum care, în noua situaţie, echilibrată de neghiobia lui Ponta, începe să fie cu rezultat … de pus la casele de pariuri 😀
Pe de o parte nu mai e aşa clară o victorie zdrobitoare pentru PSD. După gafele lui Ponta, cred că sunt destui care renunţă să mai meargă la vot. Câţiva poate chiar îşi schimbă opţiunea de vot (puţini, totuşi).
Sigur că dacă participarea va fi de sub 50%, Băsescu îşi reia locul de la Cotroceni. Pentru încă vreo 2 ani de hăhăituri şi scos dosare.
Partea drăguţă este că Băsescu nu poate risca să spună susţinătorilor săi să stea acasă. Pentru că, deşi asta aproape sigur i-ar asigura victoria prin „neprezentare”, ar fi cam aiurea să se trezească în faţa unui scor de 85-90% pentru demitere. Chiar şi venind de la doar 35% din alegători.
La orice pretenţie de a mai reprezenta România la Bruxelles (de exemplu), PSD-ul l-ar întreba dacă merg cu el şi cei 4 susţinători ce i-au mai rămas 🙂
Şansa lui Băsescu este să scoata la vot un număr bine gândit de susţinători. Ca nici 50% să nu se adune, dar să aibe şi el un procent bun de voturi. Pe vremuri mergea treaba asta (vezi super organizarea prin care intelectuala EBA a fost votată ca independentă în Parlamentul European), dar acum disciplina în PSD a mai slăbit…

În al patrulea rând lucrurile se aşează minunat pentru o înlocuire a clasei politice actuale!
Scriam, cu prilejul alegerilor locale, că electoratul României a progresat enorm şi că la ora actuală, clasa politică este sub nivelul electoratului. Ca maturitate a gândirii politice.
Când Ponta a început să o dea în bară rău de tot, iniţial mi-a părut rău. Pentru că vedeam crescând şansele lui Băsescu de a rămâne la Cotroceni. Şi nu prin meritul lui ci prin greşelile lui Ponta. Şi cred din toată inima că Băsescu trebuie să plece!
Dar apoi mi-am dat seama că lucrurile merg în CEA MAI BUNĂ direcţie.
Pentru că, dacă Băsescu va fi demis e perfect. Dar e perfect şi prin faptul că Ponta nu va mai avea apoi zile politice multe. Pentru că a gafat prea mult. Cariera lui politică se rostogoloeşte şi nimic n-o mai poate opri.
Da, asta înseamnă că dacă Băsescu va fi demis, vor pierde atât PDL cât şi USL! Şi asta e SUPERB!!!

Mă opresc pentru că nu vreau să pierd avionul vorbind de clasa politică românească. Nu merită!

Vă doresc tuturor o zi minunată!

Reclame

2 gânduri despre „Gânduri despre un referendum

 1. So, funny! Deci tu crezi ca Franta, Germania, Spania sau SUA au avut reactii asa vehemente pentru ca Ponta si Crin au fost parati de PDL? Si probabil Basescu a cumparat ziaristi si articole in publicatii importante de dincolo? Si Rusia ne lauda pentru ca ei sunt singurii care stiu adevarul despre mersul Romanie spre democratia adevarata? Voiculescu e imaculat si lovitura de stat n-a regizat-o el (doar a anuntat-o cu 60 de zile mai devreme)? Euro creste ca l-a umflat Basescu ca sa-i saboteze pe USL-isti? Investitorii fug de Romania ca draq de tamaie pentru ca desi Ponta si Crin dau credibilitate Romaniei totusi e prea cald in tara?
  Eu mai degraba zic ca am ajuns un Mexic al Europei si ca in cateva luni vom fi exclusi din UE dar fratii nostri sovietici ne vor primi cu bratele deschise… Deci numai vesti bune.

  1. Initial reactiile nu au fost vehemente ci mai mult obligatorii pentru ca acuzatiile aduse de PDL au fost extrem de grave – sa nu respecti statul de drept in Europa anului 2012 este o acuzatie extrem, extrem de grava.
   Cu toate acestea, Ponta putea usor sa demonteze intrucat toate s-au dovedit mincinoase.

   Dar l-a luat gura pe dinainte si i-a enervat pe toti.
   Deci vehementa de azi este datorata prostiei lui Ponta si nu plangerilor PDL-ului. Cred ca asta am si scris in articol. Sau poate nu mi-a iesit, dar asta am vrut…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s