Gânduri despre lume

Auto-ironia lui Obama (sau încă un articol despre avort)

A trecut ceva vreme de la alegerile prezidenţiale din SUA dar iată că numai acum mi-am găsit timpul (şi dispoziţia) de a scrie despre un subiect mai delicat.

Da, e vorba despre avort. Despre dreptul (sau interdicţia) la avort.

Acest subiect a fost unul din punctele în care cei 2 candidaţi la preşedinţia SUA au fost clar pe poziţii diferite.
Romney era pentru interzicerea avorturilor iar Obama era pentru ca avortul să rămână legal.
Ba chiar s-au găsit (se găsesc) oameni care să spună că exact acest subiect a fost decisiv în rezultatul alegerilor. Pentru că femeile ar fi votat pentru Obama tocmai ca să-şi menţină dreptul de a „face ce vor cu corpul lor”, pentru dreptul de a face avort în cazul unei sarcini nedorite. Sau (sarcină) despre care şi-au schimbat părerea…

Nu am să insist prea mult asupra subiectului avortului. Cred că s-au scris miliarde de rânduri pe acest subiect.
Aş vrea doar să remarc un lucru extrem de … ironic. Şi trist:

Cei ce vor să interzică avortul susţin că această „procedură” este o crimă. Pentru că, nu-i aşa?, este ucis un copil. Nenăscut, e adevărat, dar copil.

Partizanii avortului susţin că nu, nu e vorba de crimă pentru că acel „ceva” nu este o fiinţă omenească. Este doar un „fetus” şi deci, nu e nicio crimă.
Pe scurt, partizanii avortului susţin că, în această procedură, nu se omoară un om ci se elimină un fetus.

Iată cum, dând un anumit nume unui grup de fiinţe vii („fetus”), unui grup de OAMENI, ne dăm dreptul de a decide asupra lor întru totul, mergând până acolo încât putem decide dacă îi lăsăm să trăiască sau nu!

Şi acum vine ironia lui Obama!
Auto-ironia despre care voiesc să scriu în acest articol.

Pentru că Obama este unul din cei ce susţine că avem dreptul de a decide asupra vieţii sau morţii unui grup de oameni doar dându-le un nume aparte (fetuşi)!
Iar acest Obama nu este altcineva decât parte a unei rase de oameni care, în exact ţara al cărei preşedinte este azi, li se dăduse un alt nume („nigger”, „slave”) şi care, astfel, ani de zile au fost în situaţia în care alţii decideau pentru viaţa lor!

Astăzi Obama este un preşedinte democratic al unei ţări democratice.
Şi, ca toate persoanele de culoare din ţara pe care o conduce, priveşte în urmă cu mânie şi revoltă la perioada când ai săi erau vazuţi ca sub-oameni, erau catalogaţi „nigger” şi alţii aveau DREPTUL LEGAL să dispună de viaţa lor.

Curios este că Obama îşi aduce aminte de perioada sclavagismului. O ţine minte ca o perioadă a injustiţiei, a crimei, a nedreptăţii. O perioadă în care oameni ca el erau ucişi de alţi oameni în mod perfect legal. Doar pentru că li se dăduse un alt nume în loc de numele de „om”.

Ce e ciudat, e că acelaşi Obama nu-şi aduce aminte că el însuşi a fost, cu mult mai puţin timp în urmă decât perioada sclavagistă… un fetus.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s